Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΣ



Ιδιαίτερες συστάσεις ή μάλλον καθόλου συστάσεις δεν χρειάζονται όταν αναφερόμαστε στο Γιάννη Τάσσιο . Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να περιγράψουμε μέσα από δύο, τρία επίθετα έναν καλλιτέχνη τέτοιου βεληνεκούς .Το Patra Gossip News .gr  είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τον γνωστό σε όλους μας  τραγουδιστή , στην πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη αποκλειστικά και μόνο για εμάς και τους αναγνώστες μας. 
  • Γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 15 Ιανουαρίου. Προέρχεται από οικογένεια μουσικών, καθώς ο παππούς του έπαιζε σαντούρι και ο πατέρας του ήταν μέλος βυζαντινής χορωδίας. Αν και μαθήτευσε, από τα παιδικά του χρόνια στη δημοτική και βυζαντινή μουσική στην εφηβεία του φαίνεται πως τον κέρδισαν οι χορδές της κλασικής κιθάρας.
  • Επαγγελματικά ασχολείται με το τραγούδι από το 1988. Έχοντας ήδη δώσει τα τελευταία χρόνια, δυναμικά το παρόν του στα μεγάλα μαγαζιά της νυχτερινής διασκέδασης ήρθε η ώρα να μπεί στο χώρο της δισκογραφίας.
  • Δώδεκα τραγούδια αποτελούν το μουσικό υλικό της πρώτης του προσωπικής δουλειάς σε ένα από τα οποία συμμετέχει η Ελένη Καρουσάκη τραγουδώντας ένα ντουέτο μαζί του.
  • Ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Δημήτρης Κορδατζής, ο Γιάννης Κετσελίδης και ο Ακης Κατσουπάκης υπογράφουν τη μουσική ενώ η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Ηλίας Φιλίππου και η Σμαρούλα Μαραγκουδάκη συμπληρώνουν αρμονικά τις νότες με λέξεις. Το δισκογραφικό αποτέλεσμα που έχετε στα χέρια σας κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα ενός νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή, συστήνοντας σας τον Γιάννη Τάσσιο, μία γνήσια λαϊκή φωνή.
  • Προηγήθηκε το single "Δύσκολα ή εύκολα" το 2001. Παράλληλα εμφανιζόταν στις Μούσες(εν χορώ) μαζί με τον Χρήστο Πάζη.
  • Το νέο album με γενικό τίτλο "Για σένα" έχει όλα όσα χρειάζονται για έναν επιτυχημένο λαϊκό δίσκο. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, μπαλάντες και τα απαραίτητα "μπιτάτα" τσιφτετέλια, ειδικά τώρα στην αρχή του καλοκαιριού. 
  • Δημιουργοί του album ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (μουσική) και ο Ηλίας Φιλίππου (στίχοι), πολύ γνωστοί από τις συνεργασίες τους με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
  • Στο ραδιόφωνο είναι ήδη επιτυχία το ομώνυμο "Για σένα" αλλά ακούγονται ακόμα και τα "Μου τα πήρες όλα", "Ακόμα σ' αγαπάω""Αν σε θυμηθώ".
  • To 2004 o Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Ενα Φιλί".
  • O Γιάννης Τάσσιος επιστρέφει τον Απρίλιο του 2005 με μια επιλογή από καινούργια τραγούδια που κυκλοφορούν στο νέο του album με τίτλο "Ανησυχώ Γιά Σένα". 
  • Ποιον μαγεύεις με φιλιά" είναι ο τίτλος του cd single, που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006, του Γιάννη Τάσσιου το οποίο περιέχει πέντε τραγούδια σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου. Το single αυτό αποτελεί προπομπό της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. 
  • 2007 Λαική δουλειά του Γιάννη Τάσσιου "Θα μου κάνεις καλό "Η ενορχήστρωση των κομματιών έγινε απο τον Δ. Βρεττό και τον Δημήτρη Ρακιντζή. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι καθώς : Οδός Μοναξιάς ". Μακάρι να μπορούσα και Θα μου κάνεις καλό.
  • 2008 "Γλώσσα επικοινωνίας " . Ένα τραγούδι που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ακροατών των ραδιοφώνων. <<  Γλώσσα επικοινωνίας >>  είναι και ο τίτλος του cd single, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από την ΕΜΙ και περιέχει 6 καινούργια τραγούδια του Χριστόδουλου Σιγανού και του Valentino. Το ομότιτλο τραγούδι υπάρχει και σε derti mix και karaoke. 


Εμείς απολαύσαμε τον Γιάννη πριν λίγες ημέρες, εσείς μπορείτε να τον απολαύσετε αμέσως τώρα ... !!!

Patra Gossip News .gr : Γιάννη , ας ξεκινήσουμε την συγκεκριμένη συνέντευξη , λέγοντας μας , από ποια ηλικία ξεκίνησες να τραγουδάς ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να τραγουδάω . Χαρακτηριστικά να σας πω , ότι μόλις στην ηλικία των 5 ετών ( αφού είχε διαμορφωθεί η φωνή μου ) ξεκίνησα να τραγουδάω δειλά δειλά . Όσο περνούσαν τα χρόνια και μεγάλωνα , όλο και περισσότερο καταλάβαινα μέσα μου , ότι το να τραγουδάω , ήταν κάτι το οποίο με γέμιζε απόλυτα σαν άνθρωπο και μέσω αυτού , μου δινόταν η ευκαιρία και η δυνατότητα να εκφράσω και να μοιραστώ τις σκέψεις και συναισθήματα μου , προς το ευρύ κοινό .Πάντως για να επικεντρωθούμε στην ερώτηση σας , εγώ σαν Γιάννης , τραγούδησα επαγγελματικά , για πρώτη φορά , σε ηλικία 17 ετών .



Patra Gossip News .gr : Ως σκέλος της παραπάνω ερώτησης , θέλουμε να μας πεις , πιο ήταν το πρώτο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης , όπου τραγούδησες ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Προτού απαντήσω στην ερώτηση που μου θέσατε , θέλω να σας αναφέρω , ότι η πόλη καταγωγής μου είναι η Λιβαδειά . Έτσι λοιπόν ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το τραγούδι , μέσα από την συγκεκριμένη πόλη . Στην συνέχεια και ενώ ήμουν 19 χρονών , συνεργάστηκα με το λεγόμενο κέντρο διασκέδασης " Ρίο " , το οποίο βρίσκεται στην Χαλκίδα . Από τότε και μέχρι σήμερα βρίσκομαι στην Αθήνα .




Patra Gossip News .gr : Ποια ήταν η αφετηρία ( ο λόγος ) που στάθηκε καταλυτικός παράγοντας , στο να ασχοληθείς με τον χώρο του τραγουδιού ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Να σας πω ότι οι γονείς μου , ήταν αυτοί οι οποίοι με παρότρυναν , από πολύ μικρή ηλικία , στο να ξεκινήσω την ενασχόληση μου , με το τραγούδι . Σίγουρα υπήρχε και εκ μέρος μου , η τεράστια αγάπη και πραγματικά πιστεύω πως όταν κάποιος άνθρωπος έχει κάποια ιδιαίτερη κλίση ( χάρισμα ) σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα , τα πράγματα θα έρθουν με τέτοιο τόπο , ώστε μελλοντικά να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπάει και λατρεύει . Μια τέτοια αντίστοιχη περίπτωση , ήταν και η δικιά μου και σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει , ούτε μια στιγμή , που ξεκίνησα να τραγουδάω . Πάντως να σας διευκρινίσω , ότι πάνω απ όλα , χρειάζεται αγάπη και πάθος , με οτιδήποτε αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί και σε συνδυασμό με κάποιους άλλους παράγοντες ( όπως η τύχη και οι κατάλληλοι συνεργάτες ) , μπορεί να έχει πολλές πιθανότητες , ώστε να έχει επιτυχία σε αυτό που θα κάνει .



Patra Gossip News .gr : Γιάννη , από όλα τα τραγούδια που έχεις βγάλει ( κυκλοφορήσει )  μέχρι σήμερα που μιλάμε , υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που το διακρίνεις σε σχέση με τα υπόλοιπα και που ο κόσμος στο ζητάει συνέχεια ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σας απαντήσω μονολεκτικά στην ερώτηση σας και να σας πω το ένα η το άλλο τραγούδι . Όλα τα τραγούδια που είχα την τύχη και την ευλογία , στο να να τα τραγουδήσω , τα βλέπω σαν παιδιά μου και το καθένα του , έχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου . Πάντως να σας αναφέρω , ότι ο κόσμος σε οποιοδήποτε μαγαζί και αν βρίσκομαι , έχει μια ιδιαίτερη τάση με το " ΕΝΑ ΦΙΛΙ ". Ένα τραγούδι το οποίο σίγουρα με έχει χαρακτηρίσει στην καλλιτεχνική μου καριέρα μέχρι σήμερα , και πραγματικά η αγάπη του κόσμου είναι ανεπανάληπτη και μοναδική .



Patra Gossip News .gr : Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε να εμφανίζεσαι περισσότερο στις επαρχιακές πόλεις , παρά σε μεγάλες Αθηναϊκές πίστες . Η συγκεκριμένη τακτική ( πολιτική ) είναι δική σου επιλογή η " αναγκάστηκες " σε μια τέτοια κίνηση , λόγο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Κοιτάξτε να δείτε , σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις Αθηναϊκές η ακόμη και τις πίστες της Θεσσαλονίκης , σε σχέση με τις υπόλοιπες της επαρχίας . Πάντως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες , επιλέγουν στο να εμφανίζονται σε μικρότερες πόλεις . Αυτό κατά πολλούς περιέχει αρκετούς κινδύνους , αλλά από την άλλη μεριά υπάρχουν και αρκετά πλεονεκτήματα . Μέσα σε αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμπεριλαμβάνονται η αγάπη και το πάθος του κόσμου , όχι μόνο για τον καλλιτέχνη αλλά γενικότερα για την διασκέδαση . Γενικότερα ο κόσμος είναι πολύ πιο θερμός σε σχέση με τις άλλες μεγαλουπόλεις .

Patra Gossip News .gr : Βλέπουμε ότι το  λαϊκό τραγούδι όσο περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερο περιθωριοποιείται , κυρίως από τα MME και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς . Ποια είναι η δική σου άποψη , σχετικά με το θέμα αυτό ... ?



Γιάννης Τάσσιος : Κάνετε πολύ καλά που θέσατε το συγκεκριμένο θέμα . Θα συμφωνήσω απόλυτα με την θέση ( διατύπωση σας ) , ότι τα τελευταία χρόνια το λαϊκό τραγούδι , έχει μείνει στο περιθώριο ( σε σχέση με το παρελθόν ) . Αντίθετα άλλα στυλ μουσικής ( pop - electro house ) βλέπουμε ότι διαρκώς , έχουν μια ανοδική τάση . Εγώ από την μεριά μου , θα τα χαρακτηρίσω ως σημεία των καιρών , τα οποία βαδίζουν σύμφωνα με τις τεχνολογικές αλλαγές , επηρεασμένα σαφώς από την φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης . Πραγματικά είναι κρίμα για όλους μας ( κυρίως για εμάς τους καλλιτέχνες καθώς και για τους συνθέτες ) , αφού πλέον αρκετά αξιόλογα τραγούδια , δεν έχουν την δυνατότητα να γίνουν γνωστά προς το ευρύ κοινό και να τα μάθει ( γνωρίσει ) ο κόσμος .

Patra Gossip News .gr : Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει αρκετά καλά ...


Γιάννης Τάσσιος : Ναι όντως δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα , από την ημέρα κυκλοφορίας του νέου μου τραγουδιού με τίτλο <<  ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΟΥ >. . Η μουσική είναι από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και οι στίχοι από τον Ηλία Φιλίπου . Ξανασυνεργάζομαι με το συγκεκριμένο δίδυμο , μετά από πολλά χρόνια και πραγματικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έγινε κάτι τέτοιο . Επίσης να μην παραλείψω να σας πω , ότι με τον Κυριάκο και τον Ηλία , διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις και δεν είναι τυχαίο ότι και παλιότερα είχαμε ξανασυνεργαστεί , με απόλυτη επιτυχία . Τώρα όσον αφορά το τραγούδι ( που μόλις κυκλοφόρησε ) , προς το παρόν , έχετε την δυνατότητα να το ακούσετε μέσα από το YouTube , ενώ από βδομάδα θα έχετε την δυνατότητα να το ακούτε επίσης και μέσα από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας .

Patra Gossip News .gr : Μετά από κάποιο σύντομα χρονικό διάστημα στην πόλη της Πάτρας ( για λογαριασμό του εναΣτρον ) , πλέον ο κόσμος μπορεί να σε απολαύσει ( live ) από κοντά , στην πόλη των Ιωαννίνων ... 



Γιάννης Τάσσιος : Η περσινή χρονιά ( και για λίγο η φετινή που διανύουμε ) με βρήκε καλλιτεχνικά στην πόλη της Πάτρας και πραγματικά πέρασα πολύ όμορφα , αφού ο κόσμος , από την πρώτη στιγμή με υποδέχτηκε με το πιο θερμό και ζεστό τρόπο . Όμως όπως όλα τα πράγματα στην ζωή , έχουν μια ημερομηνία λήξης , έτσι λοιπόν αντίστοιχα έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση . Πλέον ένας άλλος κύκλος , μόλις άνοιξε για μένα . Αυτή τη φορά όποιος θέλει να με δει από κοντά , τότε δεν έχει παρά να έρθει στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Ρόδον . Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος , αφού η ανταπόκριση του κόσμου , ήταν και παραμένει πάνω από τις αναμενόμενες προβλέψεις και εκτιμήσεις . 

Patra Gossip News .gr : Γιάννη έχεις πολιτική άποψη ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Σαφώς και διατηρώ πολιτική άποψη , ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε της σημερινές εποχές που βιώνουμε όλοι μας . Με ενδιαφέρουν σε μέγιστο βαθμό τα κοινά και πιο συγκεκριμένα το μέλλον της νέας γενιάς ( των νέων παιδιών ) . Πλέον με τις ραγδαίες αλλαγές ( κοινωνικές , πολιτικές και κοινωνικές ) έχει αναθεωρήσει πάρα πολλά πράγματα , σε σχέση με το παρελθόν . Εμένα προσωπικά , σαν Γιάννης , αυτό που με νοιάζει είναι το καλό της χώρας μου , της Ελλάδας . 




Patra Gossip News .gr : Ποια κατά την γνώμη σου , ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα , η καλύτερη συνεργασία , που έχεις κάνει μέχρι ... ?


Γιάννης Τάσσιος :  Δόξα το θεό , είχα την τύχη να συνεργαστώ με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας . Πάντως αν έπρεπε να επιλέξω ένα , θα σας αναφέρω εκείνη με τον Χρήστο Πάζη την χρονιά 2001 στις Mouses .

Patra Gossip News .gr : Αφού θίξαμε παραπάνω την έννοια της οικονομικής κρίσης , θα ήθελα να σε ρωτήσω αν  σε έχει επηρεάσει και αν << ναι >> κατά πιο βαθμό ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Αν σας έλεγα πως όχι , θα σας ξεγελούσα και δεν έχω τέτοιο σκοπό . Όπως όλους τους καθημερινούς ανθρώπους , οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται κατά μεγάλο βαθμό , έτσι και εγώ αντίστοιχα βρίσκομαι στο ίδιο έργο θεατής . Ο τομέας του τραγουδιού μέσα από τον όποιον ζώο , έχει πληγεί ανεπανόρθωτα , αφού ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει τα αντίστοιχα χρήματα , με το παρελθόν , για την διασκέδαση του . Χωρίς καμία αμφιβολία , τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας , μηδενός εξαιρουμένου . 




Patra Gossip News .gr : Κατά την γνώμη σου , για να κάνει κάποιος σήμερα καριέρα , τι χρειάζεται , απλά να έχει μια καλή φωνή η και εξωτερική εμφάνιση ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Από την εποχή που ξεκίνησα εγώ την δικιά μου καριέρα , μέχρι σήμερα , τα πράγματα έχουν αλλάξει και μάλιστα σε τεράστιο βαθμό . Παλιότερα απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κάποιος καριέρα ήταν κατά 90 της 100 η φωνή που διέθετε . Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν , αυτό φαινόταν να αλλάζει και φτάνουμε στο σήμερα , εν έτη 2012 . Τα πράγματα σαφώς και έχουν αλλάξει . Πλέον έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα νεα δεδομένα , εκτός από μια απλή καλή φωνή που μπορεί να διαθέτει κάποιος , σίγουρα θα δοθεί και αρκετή βάση , όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση . Πάντως για μην μακρηγορώ , κατά την δικιά μου προσωπική άποψη , η φωνή ήταν και παραμένει το σπουδαιότερο εφόδιο , για κάθε νέο νέο παιδί που θέλει και επιδιώκει να κάνει μια λαμπρή καριέρα , στο χώρο του τραγουδιού .



Patra Gossip News .gr : Από τους νέους καλλιτέχνες που υπάρχουν σήμερα , ποιον θα ξεχώριζες ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Σήμερα υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες , οι οποίοι παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους , δείχνουν αρκετά καλά στοιχειά . Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιους θα σας έλεγα , τον Νίκο Οικονομόπουλο , τον Γιώργο Καραφώτη , τον Δήμο Αναστασιάδη , τον Γιώργο Σαμπάνη και αρκετούς άλλους .

Patra Gossip News .gr : Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι σημερινοί τραγουδιστές έχουν διαμορφώσει ένα άτυπο κύκλωμα δημοσίων σχέσεων , δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε αυτό . Εσύ από την μεριά σου , έχεις ακολουθήσει ποτέ σου κάποια ανάλογη πολιτική ( στρατηγική ) ... ?

Γιάννης Τάσσιος : Όχι σε καμία περίπτωση , ποτέ μα ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία που περιγράψατε και εσείς παραπάνω . Σε αυτό ήμουν και παραμένω απόλυτος και κάθετος . Από την φύση μου είμαι ένας άνθρωπος , ο οποίος το μεγαλύτερο βάρος το δίνω στο να βγάζω ωραία τραγούδια , τα οποία θα αρέσουν στον κόσμο και τίποτα παραπάνω . Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα .

Patra Gossip News .gr : Ολοκληρώνοντας την συγκεκριμένη συνέντευξη , θα ήθελα να σε ευχαριστήσουμε πάρα πολύ , για την τιμή που μας έκανες , να  παραχωρήσεις σε μας , την πρώτη σου , διαδικτυακή συνέντευξη και να σε ρωτήσουμε τι να περιμένουμε από τον Γιάννη Τάσσιο , από το 2012 ... ?

Γιάννη Τάσσιο : Και εγώ από την μεριά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ , για την πρόταση που μου κάνατε . Από την νέα χρονιά έυχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία και ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα αλλάξουν , προς το καλύτερο . Από κει και πέρα , σε προσωπικό επίπεδο γύρω στο Πάσχα περιμένουμε να κυκλοφορήσει η νεα μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά , η οποία θα περιλαμβάνει χασάπικα , ζεϊμπέκικα , μπαλάντες και οι συντελεστές θα είναι πολλοί καταξιωμένοι συνθέτες .





















Δεν υπάρχουν σχόλια: