Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δυτική Ελλάδα: Στο μικροσκόπιο σχολές των Πανεπιστημίων Πατρών και Αγρινίου


Το Γεωλογικό του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Αγρινίου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις 130 σχολές των οποίων η τύχη...

για το αν θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στα μηχανογραφικά των υποψηφίων στα ΑΕΙ θα κριθεί εντός του 2013.

Αναλυτικότερα:
Η επαναφορά της ρύθμισης για τη βάση του 10, φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει μόνο για τους υποψήφιους φοιτητές αλλά και για τα ίδια τα πανεπιστήμια και κυρίως για τα ΤΕΙ που θα καταργηθούν αν φέτος δεν πιάσουν τη βάση του 10, δηλαδή αν έχουν ελάχιστους φοιτητές ή ακόμα και καθόλου, οι οποίοι έχουν εισαχθεί με βαθμολογία πάνω του 10. Ακόμα και μέσα στις αργίες των γιορτών, ο υπουργός Παιδείας συνέχισε τις συζητήσεις και τις συσκέψεις με τους πρυτάνεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις και μετονομασίες πανεπιστημιακών τμημάτων και ΤΕΙ με αιχμή του δόρατος το ποσοστό επιθυμιών που συγκεντρώνει κάθε τμήμα στα μηχανογραφικά δελτία, δηλαδή τον αριθμό των υποψηφίων που ζήτησαν και τελικά σπούδασαν σε αυτά τα τμήματα, αλλά και τον αριθμό που μπήκαν σε αυτά με βαθμό κάτω από τη βάση. Μια άλλη παράμετρος που έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου τις τελευταίες ημέρες είναι αυτή των αλληλοεπικαλύψεων σχολών, όπως, π.χ., σχολές Διοίκησης και Πληροφορικής, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε πολλές πόλεις και πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κάποιες σχολές από αυτές ή ακόμα και ένας αριθμός τμημάτων που παρέχουν αμιγώς εξειδικευμένες σπουδές μπορούν να μετεξελιχθούν σε μεταπτυχιακά τμήματα στα οποία θα απορροφηθεί και το διδακτικό προσωπικό.
Ενα ακόμα κριτήριο που συζητείται αυτές τις ημέρες είναι αυτό των εγκαταστάσεων, του κατά πόσο δηλαδή κάποια τμήματα λειτουργούν σε δικά τους κτίρια ενώ άλλα κοστίζουν περισσότερα χρήματα για να λειτουργήσουν καθώς δεν έχουν δικά τους κτίσματα. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, τμήματα των οποίων αναμένεται να μεταφερθούν σε γειτονικά ιδρύματα, όπως των Ιωαννίνων και της Θεσσαλίας. Στις συζητήσεις έχει μπει και το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΑΕΙ που βρίσκονται στην ίδια πόλη, όπως το ΑΠΘ και το Μακεδονίας. Οσον αφορά τώρα στα τμήματα της Αθήνας, στις μέχρι στιγμής συζητήσεις συμπεριλαμβάνονται το Χαροκόπειο, το Γεωπονικό και η Σχολή Καλών Τεχνών.

Για περισσότερα κάντε κλικ στο παρακάτω lin --->;



Δεν υπάρχουν σχόλια: