Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πάτρα: Αυθαίρετα 13 υπάλληλοι Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα από το ΤΕΙ


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Πάτρας καταγγέλει για αυθαιρεσία το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ξαφνικά έθεσε σε διαθεσιμότητα 13 υπαλλήλους ΙΔ...
ΑΧ Δ.Ε., παρ’ ότι το Ιδρυμα είχε στείλει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και είχαν γίνει όλες οι ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το Ιδρυμα δεν εμπίπτει στις διατάξεις αυτές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε την αποχή των μελών Δ.Π. από τα καθήκοντά τους, ενώ παράλληλα καλεί το Συμβούλιο του ΤΕΙ να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος.
Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Την 12/12/2012 διαπιστώσαμε ότι, ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 13 υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. κατηγορίας Δ.Ε. που υπηρετούν στο Ιδρυμά μας σε εφαρμογή του ν. 4093/2012 για την κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ.
Η ενέργεια αυτή (διαγραφή των υπαλλήλων και θέση σε διαθεσιμότητα) προκύπτει από αυθαίρετες ή μη λογικές ή και σκόπιμες ερμηνείες που αποδίδονται στο νόμο χωρίς να αναγράφεται το παραμικρό σε αυτόν, διότι είχαν σταλεί, από τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος, όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία και είχαν γίνει όλες οι ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το Ιδρυμά μας δεν εμπίπτει στις διατάξεις αυτές.
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών υπαλλήλων σήμερα Πέμπτη αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
- Να ζητήσει από το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στη διαθεσιμότητα – απόλυση των 13 συναδέλφων.
- Αποχή των μελών Δ.Π. από τα καθήκοντά τους, με ταυτόχρονη φυσική παρουσία στο χώρο του Ιδρύματος.
- Το Διοικητικό Προσωπικό παραμένει σε ετοιμότητα για διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις ανάλογα με τις εξελίξεις.»

Πηγή : patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: