Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Η κρίση αναδεικνύει την πλαζ «βασίλισσα» του καλοκαιριού – Ποιά είναι τα παράπονα των λουόμενων

Πάτρα: Η κρίση αναδεικνύει την πλαζ «βασίλισσα» του καλοκαιριού – Ποιά είναι τα παράπονα των λουόμενων Αρκετά τα σημεία που χωράνε βελτίωση

Τα μπάνια του λαού δεν διαταράσσονται με τίποτα. Βρέξει, χιονίσει θα γίνουν.
Μπορεί οι συνήθειες ν’ αλλάζουν λίγο, όμως δεν ματαιώνονται με καμία κυβέρνηση.
Φέτος το καλοκαίρι, με την οικονομική κρίση να έχει πλήξει βαθύτατα την συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών, την τιμητική τους έχουν οι πιο κοντινές παραλίες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά κατακλύζονται από κόσμο.
«Βασίλισσα» αναδεικνύεται, ελέω αφραγκίας για μακρινές αποδράσεις, η πλαζ. Στην συγκεκριμένη παραλία, που βρίσκεται μια ανάσα από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας, βρίσκουν καταφύγιο δροσιάς εκατοντάδες συμπολίτες κάθε ηλικίας.
Αν και την προτιμούν πολλοί, λίγοι είναι εκείνοι που το κάνουν με την καρδιά τους. Το ρεπορτάζ του thebest βγάζει στον… αφρό τα παράπονα αλλά και τους προβληματισμούς των λουόμενων που βλέπουν την πλαζ να χάνει την «αίγλη» των 2-3 προηγούμενων ετών.
Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς που υπάρχουν είναι η καταλληλότητα των νερών. Το γεγονός ότι «παραδοσιακά» κάθε χρόνο η απαγόρευση κολύμβησης σταματάει στο ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, δεν περνάει ασχολίαστο καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν θεωρώντας ότι λίγα μέτρα πιο πέρα δεν μπορεί να υπάρχουν θεαματικές διαφορές.
Στο επίπεδο των παραπόνων ένα από τα πιο βασικά είναι η απουσία μιας τόσο βασικής υποδομής όπως είναι οι τουαλέτες. Το γεγονός σχολιάζεται εξαιρετικά αρνητικά με πολλούς να συνδυάζουν αυτή την απουσία με την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων. Οι συμπολίτες ζητούν την τοποθέτηση χημικών τουαλετών κατά μήκος της παραλίας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Στ’ αρνητικά καταγράφεται επίσης η μη λειτουργία αρκετών από τις ντουζιέρες που έχουν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν, ενώ και πολλές από όσες συνεχίζουν να υφίστανται είναι προβληματικές αφού το νερό δεν έχει ικανοποιητική πίεση.
ΠΗΓΗ : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: