Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΠΑΤΡΑ: Αποκαλυπτικό Ρεπορτάζ Σχετικά Με Την Δεινή Κατάσταση Της Νυχτερινής Διασκέδασης ... !!!



ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΗΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ " ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ " ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ... !!!

Η «κονταρομαχία» μεταξύ Volcano και «Αστεριών» συνεχίστηκε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με «διπλή» live εμφάνιση (Καρρά - Οικονομόπουλου) τα λουλούδια να πέφτουν βροχή! Αν και οι εισπράξεις πήγαν καλά (για να βγουν τα «σπασμένα» στο χώρο της νύχτας) σίγουρα... τίποτε δεν θύμιζε τις παλιές καλές εποχές! «Ότι έγινε, έγινε στην πόρτα. Εκεί ήταν οι εισπράξεις. Στα μπαρ η κατανάλωση ήταν ελάχιστη, ενώ οι παραγγελίες για δεύτερο μπουκάλι... ήταν σπάνιες» μας είπε εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως και τα δύο μεγάλα νυχτερινά κέντρα «ανάσαναν» αφού η έλευση των μεγάλων ονομάτων αποτελεί την αφορμή για να «ξεδώσουν» οι Πατρινοί. Είναι χαρακτηριστικό πως η παρουσία του Νίκου Οικονομόπουλου ήταν «καταλυτική» για την οικονομία στη νυχτερινή ζωή της πόλης, αφού ξεπέρασε σε αριθμό θαμώνων και... τον Γιάννη Πλούταρχο! Περιορισμένος είναι και ο «λουλουδοπόλεμος». Ανήκουν στο παρελθόν οι ρίψεις λουλουδιών... ανά δεκάδες! Μάλιστα οι επιχειρηματίες φθάνουν σε σημείο να «κερνούν» γαρύφαλλα τους εκλεκτούς πελάτες τους ώστε να παρασύρουν και άλλους στον... λουλουδοπόλεμο! Στο μεταξύ και αυτό το Σάββατο αναμένεται να γίνει... της κακομοίρας στο Volcano με την παρουσία δύο μεγάλων τραγουδιστριών της Δέσποινας Βανδή και της Ελλης Κοκκίνου.
Κατά τα άλλα όμως η νυχτερινή ζωή της πόλης συνεχίζει και περνά «μαύρες ημέρες» αφού με ένα Σάββατο... δεν βγαίνει βδομαδιάτικο (όπως λένε χαρακτηριστικά η μαγαζάτορες).



Είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο της πολύωρης παραμονής στο ίδιο κλαμπ ή μπαρ, με την κατανάλωση να περιορίζεται στο... ένα ποτό ανά άτομο! Στο Ρίον, την παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά και τα Βραχνέϊκα, η μπύρα έχει την τιμητική της αφού κοστίζει 3 ευρώ (έρχεται φθηνότερα) ενώ αρκετές παρέες (τριών ή τεσσάρων ατόμων) περιορίζονται στην κατανάλωση ενός φθηνού μπουκαλιού κρασιού (το οποίο κοστίζει 9 ή 10 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις 12 ή 15). «Έρχονται στο μαγαζί πίνουν ένα ποτήρι κρασί, ή μία μπύρα και κάθονται... όλη νύχτα! Στη συνέχεια καταναλώνουν λίτρα νερού... για να περνά η ώρα» μας είπε επαγγελματίας που διατηρεί δύο καταστήματα (ένα χειμερινό και ένα καλοκαιρινό).


Χαρακτηριστικά της κατάστασης στη νύχτα της πόλης είναι και τα εξής:

  1. Λόγω της αναδουλειάς κατάστημα αναγκάστηκε να κάνει ρεπό Πέμπτη (που θεωρείται καλή μέρα).
  2. Τα καφέ της παραλιακής οδού του Ρίου έχουν χάσει την πρωινή τους πελατεία λόγω του πεζοδρόμου (κανείς δεν κάνει 500 μέτρα με τα πόδια φια να πιει καφέ - εν μέσω καύσωνα).
  3. Παραλιακό κατάστημα οφείλει ενοίκια 20.000 ευρώ (περίπου).
  4. Ιδιοκτήτης καταστήματος απειλείται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με έξωση αφού οι οφειλές του έχουν ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ (οι κακές γλώσσες λένε πως φθάνουν τις 200.000 ευρώ).
  5. Σε κλαμπ της πόλης «σεκιούριτι» φυλάει το κατάστημα ώστε να μην απομακρυνθούν μηχανήματα και εξοπλισμός, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αποφασίσει να προβεί σε κατάσχεση, λόγω οφειλών.
  6. Στην περιοχή του Ρίου, παρ' ολίγο να γίνει έξωση σε ιδιοκτήτη καταστήματος, ευτυχώς όμως πρόλαβε και ήρθε σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη... την τελευταία στιγμή! Αρκετοί πάντως ιδιοκτήτες επιδεικνύουν ανεκτικότητα και κάνουν διαπραγματεύσεις, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα βρουν νέο ενοικιαστή.
  7. Γνωστό κέντρο κατάστημα διασκέδασης οφείλει τουλάχιστον δύο μηνιάτικα σε υπαλλήλους του.
  8. Καλοκαιρινό κατάστημα αλλάζει χέρια μέχρι τις 20 Αυγούστου καθώς δεν έχει πληρωθεί ο παλιός του ιδιοκτήτης, από τον επιχειρηματία που το νοίκιασε για την τρέχουσα σεζόν.
  9. Γνωστή μπυραρία που έχει κλείσει για την καλοκαιρινή περίοδο μάλλον δεν θα ανοίξει το χειμώνα λόγω της κρίσης.
  10. Η μοναδική «επένδυση» στη διασκέδαση είναι τρεις νέες καφετέριες που ανοίγουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καφέ σε άλλους πεζοδρόμους. Για παράδειγμα στην Ραδινού έχουν κλείσει οι περισσότερες. Ο πεζόδρομος που κάποτε «έσφυζε» πλέον δείχνει... ερημωμένος!
  11. Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η από χειμώνα κατάσταση στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Τα ενοίκια είναι ψηλά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους γνωρίζουν πως έτσι και τα «σπάσουν» με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα καταλήξουν με... ξενοίκιαστο κατάστημα!
  12. Ενδεικτικό της έλλειψης χρημάτων που υπάρχει στον μέσο καταναλωτή, το γεγονός πως στην περιοχή του Ρίου είναι συχνές οι παραγγελίες... ενός μπουκαλιού νερού με 3 ποτήρια για να καθίσει μία παρέα σε ξαπλώστρες!
  13. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κάποια εστιατόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγάλοι χώροι «κινήθηκαν» (κυρίως λόγω γάμων και βαπτίσεων), άλλα όμως εστιατόρια χρωστούν ακόμη και σε υπαλλήλους τους.
ΠΗΓΗ : dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: