Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ένοχος δήλωσε ο χάκερ των διασήμων


Ένοχος δήλωσε ο χάκερ που είχε διακινήσει στο ίντερνετ προσωπικές φωτογραφίες της Scarlett Johansson, της Mila Kunis και της Christina Aguilera.
Ο 35χρονος Αμερικανός χάκερ δήλωσε ένοχος σε δικαστήριο του Λος Άντζελες για την κατηγορία της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστές, χρησιμοποίηση κοριού, και άλλες κατηγορίες, και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 60 ετών και πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο άνδρας είχε παραβιάσει τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς πάνω από 50 διασήμων, και συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011, έπειτα από έρευνα του FBI, που διήρκεσε έντεκα μήνες. Ο 35χρονος χάκερ προωθούσε τις γυμνές φωτογραφίες των διασήμων και προσωπικές τους πληροφορίες σε ιστότοπους που ασχολούνται με τις ειδήσεις από την showbiz.
Μεταξύ των θυμάτων του χάκερ ήταν η Vanessa Hudgens, η Renee Olstead, και πολλοί άλλοι διάσημοι που τα ονόματα τους δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Ο χάκερ είχε δηλώσει μετά τη σύλληψη του πως είχε εθιστεί στο να παρακολουθεί celebrities. Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος αποκάλυψε πως κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των διασήμων πατώντας την εντολή για την απώλεια κωδικού και απαντώντας στη συνέχεια στις ερωτήσεις ασφαλείας, βασιζόμενος σε πληροφορίες για τους celebrities που ήταν ήδη γνωστές.
Ο χάκερ μετά τη δήλωση ενοχής του φυλακίστηκε, μέχρι την ημέρα που θα του ανακοινωθεί η ποινή του, στις 23 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ : news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: